Preventie – ATTFYSIO – Delfzijl

Preventie

Preventie

Preventieve training of Fysiofitness
Wij bieden u de mogelijkheid om na de fysiotherapie, manuele therapie of revalidatiecursus door te gaan met trainen.
Ook zonder dat u bij ons een fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandeling heeft gehad kunt u bij ons terecht voor fysiofitness. Uw fysiotherapeut kan u informeren over de mogelijkheden.
De kosten kunt u nalezen onder het tabblad tarieven.

Medische Training
Attfysio beschikt over een ruime oefenzaal, met de nieuwste revalidatieapparatuur, waar in kleine groepen gesport kan worden met patiënten die dezelfde medische achtergrond hebben. Er zijn beweegprogramma’s voor hartpatiënten, COPD-patiënten, patiënten met overgewicht en/of diabetes, artrose, chronische rugklachten en osteoporose.
Bij sommige verzekeraars zijn de kosten hiervan opgenomen in de aanvullende verzekering. Uw fysiotherapeut informeert u graag meer hierover.

Fysiofitheidscan
Een test voor iedereen die om z’n gezondheid geeft.

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan. Doe daarom de Fysiofitheidscan. Het is een test voor iedereen. Echt iedereen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. Op basis van de resultaten van de Fysiofitheidscan krijgt u een persoonlijk advies. Als deskundige van ons dagelijks bewegen kan de fysiotherapeut aangeven hoe u op een eenvoudige manier aan uw gezondheid kunt werken. Het gaat er vooral om dat u stilstaat bij hoe belangrijk een gezond lichaam is en wat u minimaal aan beweging nodig heeft.

Wat is de Fysiofitheidscan
Leer uw fitheid kennen

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Korte vragenlijst
2. Conditie
3. Kracht (naar keuze)
4. Lenigheid (naar keuze)
5. Co?rdinatie (naar keuze)
6. Huidplooimeting
7. Uitslag

U kunt thuis al beginnen. Na uw inschrijving ontvangt u alle benodigde informatie en een korte vragenlijst.

De ingevulde vragenlijst neemt u mee naar de fysiotherapeut die bij u de Fysiofitheidscan afneemt. Nadat de fysiotherapeut de vragen en antwoorden met u heeft doorgenomen wordt u ge?nformeerd over Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vervolgens kunt u zelf ervaren wat deze norm inhoudt en wordt uw conditie getest. Hiermee wordt een basis gelegd voor een persoonlijk beweegadvies.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen wordt een aantal andere tests bij u afgenomen. Op deze wijze wordt een indruk verkregen van de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en uw co?rdinatie.

Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur.